Европейски артисти със специален фестивал в Пловдив

Фестивал за обмен на знания между артисти в областта на сценичните изкуства, от Европейските столици на културата, ще се проведе на 28 и 29 май като част от програмата на “Пловдив 2019”.

Събитието стартира с представянето на френската организация KLAP Maison pour la danse – Марсилия (ЕСК – 2013) днес от 11.00 часа в Заседателната зала на Община Пловдив.

Гостите ще презентират своя новаторски хореографски център и комплекса от танцови студиа създадени от кметството на Марсилия.

Те ще провокират дискусия относно “процесът на създаване”, както от изгряващи така и от утвърдени артисти, локални, европейски или международни компании, които дават живот на “локалното” и подхранват неговата дейност чрез разнообразието на опита си и своите естетически възгледи.

На 29 май от 14.00 часа KLAP Maison pour la danse ще проведе танцов уъркшоп с учениците на ЕГ” Иван Вазов”.

По програма френската организация предстои да се срещне още с творческия екип и ръководството на Драматичен театър-Пловдив и Старинен Пловдив, да разгледа забележителностите на Стария град.

Фестивалът предвижда да се проведе в две последователни години /2018 и 2019/, когато в Пловдив общо ще гостуват три големи и утвърдени европейски организации в сферата на сценичните изкуства.

Top