Евро институт писа „6“ на дистанционното обучение в Пловдив

Образователната система в града е дадена като добър пример за успешно внедряване на дигитални решения в учебния процес

Институтът за иновации в политиката даде висока оценка на Община Пловдив за постиженията й в дистанционното обучение по време на пандемията от COVID – 19 и в условия на политика за изолация и карантина, което принуждава децата да останат в домовете си.

Институтът е организация, която определя най-успешните и най-качествените политически практики в Европа. Екипът му се състои от политически специалисти, предприемачи и рекламни експерти,  обединени около каузата да бъдат предоставени полезни и иновативни стратегии за решаването на конкретни политически задачи. В създалата се ситуация, организацията главно концентрира усилията си в изграждането на решения за това как да защитим бизнеса и служителите по време на криза с помощта на различни услуги и технологии. От Института посочват образователната система в града като добър пример за успешното внедряване на дигитални решения в учебния процес:

„Още през 2016 година българският град Пловдив стартира програма за дигитализация на учебния процес във всичките си 52 общински училища. Тази програма сега не само се отплаща, но и служи като перфектна отправна точка за справяне с кризата. До момента над 900 учители и училищни администратори са преминали обучения, а над 30 000 ученици учат във виртуални класни стаи с видео връзки и чатове, като използват готови тестови форми, пишат домашните си работи и изпълняват групови задачи. През първите две седмици от мерките за социално дистанциране, броят на виртуалните класни стаи за пловдивските училища се е увеличил с 150%“, казват от Института относно дигитализацията на учебния процес в града под тепетата.

 

Подобни статии

Top