Европейският цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ с презентация на АГРА 2023 - DC news

Европейският цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ с презентация на АГРА 2023

Презентацията “Земеделието среща технологиите в АгроХъб.БГ” стартира в 15.00 часа

Едва няколко месеца след стартирането на проекта AgroDigiRise, първият български цифров иновационен хъб в земеделието, одобрен за европейски такъв, вече работи активно и е част от всеки значим форум в агросектора у нас. По време на международното специализирано изложение АГРА 2023 в Пловдив, AgroHub.BG ще бъде представен чрез щанда на един от партньорите в консорциума, ИЗК Марица, както и на Форум “Фермата: Агроиновации и тенденции”.

Как сателитни снимки, лозарство и прецизно земеделие се обединяват в едно иновативно технологично решение ще разберете от презентацията “Земеделието среща технологиите в АгроХъб.БГ”, стартираща в 15.00 часа на 24 февруари /петък/ в зала Пловдив, Конгресен Център, Международен панаир Пловдив. Ще научите на какъв етап е изграждането на демо точките в рамките на проекта, ще се запознаете с партньорите, участващи в него и ще научите каква е ползата от цифровите технологии в земеделието. Повече за AgroDigiRise ще разкаже мениджърът на проекта Светлана Боянова. Към нея ще се присъединят експерти от технологичните компании ТехноЛогика, Ондо Солюшънс и Бивайн, чиято съвместна работа е ключът към дигиталната (р)еволюция в земеделието. Заместник-директорът на ИЗК “Марица”, доц. Д-р Иванка Тринговска, ще представи Националния демо център – мястото, където посетителите ще могат да видят как работят технологиите, да се срещнат със специалисти и да развият дигиталните си умения с иновативни и интерактивни обучения.

По време на цялото изложение повече за AgroHub.BG ще може да научите на щанда на ИЗК Марица, който се намира в Палата 6, щанд А2. Експертите от института ви очакват, за да ви разкажат повече за богатото портфолио от услуги, които ще се предоставят безплатно в рамките на проекта AgroDigiRise, както и за Националния демо център, на който именно те ще бъдат домакин.

В рамките на АГРА ще продължи и разпространението на АНКЕТАТА, посветена на нуждите на потребителите от обучения и услуги, свързани с повишаване на техните цифрови знания и компетенции. Благодарение на анкетата, както и на богатия си експертен потенциал, AgroHub.BG цели да изгради своето разнообразно портфолио, насочено към идентифицираните потребности на целевите групи. Анкетата ще се разпространява на АГРА 2023 през целия период на изложението от 21 до 25 февруари. Потърсете QR кода или вземете хартиен екземпляр от щанда на ИЗК „Марица” – щанд A2 в палата 6!

Повече за AgroHub.BG

АгроХъб.БГ е Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ), одобрен по програма “Цифрова Европа” с проект AgroDigiRise. Фокус на проекта е прецизното земеделие – щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е производството на повече с по-малко. В ролята си на “единно гише за услуги”, хъбът помага на агробизнеса да подобри своята конкурентоспособност чрез използването на цифрови технологии. Със своето богато портфолио от услуги, сдружението подкрепя цифровата и “зелена” трансформация на земеделието и публичния сектор. Услугите по проекта са безплатни и затварят целия цикъл на подкрепа, нужна за преминаване към едно “умно” земеделие.

Подобни статии

Top