Фабио Лупо: Атанас Илиев избра Асколи пред Втора Бундеслига

След гола му срещу Италия малко се пошегувахме помежду си със съобщения, Ивайло Чочев ни каза много ласкави думи за него, разкри спортният директор на италианския клуб

Спортният директор на втородивизонния италиански Асколи Фабио Лупо коментира трансфера на родния нападател Атанас Илиев, към когото е имало интерес и от страна на отбори от германската Втора Бундеслига.

Именно бившия таран на Ботев (Пловдив) отбеляза попадението за България при равенството 1:1 срещу Италия на „Артемио Франки“ в четвъртък.

„След предишния ми престой във Венеция винаги съм наблюдавал малките европейски първенства, особено тези на изток. Илиев ме заинтригува още миналата година и си бях записал името му, в случай че отново работя в клуб от Серия Б“, заяви пред „Grand Hotel Calciomercato“ Лупо, който пое спортната власт в Асколи през месец юни.

„Агентите на играча ми докладваха за него. Той вече беше започнал българското първенство като титуляр и се справяше добре. Веднага щом разбрахме, че той все още е на пазара, ние започнахме преговори. Той имаше възможност да отиде във Втора Бундеслига, където го искаха някои клубове, но направи избор, свързан с нашите страна и футбол. Той предпочете Италия пред Германия и волята му беше от решаващо значение“, продължи шефът на Асколи.

Илиев се присъедини към клуба в последните дни от трансферния прозорец, като имаше време само да премине медицинските си прегледи и да подпише своя договор преди да замине за лагера на националния отбор.

„С него успях само да си разменя съобщения. След попадението му срещу Италия малко се пошегувахме помежду си, а Ивайло Чочев, който му е съотборник в България и е играл за Палермо, докато работех там, също ми писа, че сме привлекли силен играч. Тъй като Чочев познава италианската действителност, казаното от него означава много. Когато дойдох в Асколи, заявих, че ще доведа мотивирани играчи, независимо от тяхното резюме. По физически характеристики Илиев много прилича на Саша Беланович и Джанлука Скамака (б.р. – също играли за Асколи)“, каза още Лупо.

Подобни статии

Top