Фактори, които увеличават или намаляват производството на кърма

Много жени се заблуждават, че е възможно да увеличат кърмата си, хранейки се с определени храни, но за съжаление е доказано, че това не е възможно

Има по-важно нещо от това какво ядете вие и то е как се хранят вашите деца. Когато бебето е поставено правилно и е добре придържано, тогава неговото сучене е ефективно, а колкото по-дълго време кърмите детето си, толкова повече мляко ще произвеждат гърдите ви.

Трябва също така да пиете много течности, в периода, през който кърмите детето си. Може би произвеждате по 0.500-1.000 мл. мляко на ден, което е доста голямо количество. Пиенето на течности няма да увеличи количеството на мляко, което произвеждате, но ще ви помогне да възстановите изгубените течности. Добре е също да си изградите навик да пиете по чаша вода всеки път, докато кърмите детето си.

Кърменето изисква и 500 допълнителни калории на ден. Жените, подлагащи се на диета, за да отслабнат, рискуват да се бъдат подложени на постоянна умора. При такива обстоятелства организмът на една жена не получава достатъчно енергия, за да произвежда оптимално количество мляко.

Има няколко неща, които можете да направите, за да увеличите кърмата си?:

1 2 3 4

Подобни статии

Top