„Фалстаф“ на Верди тази вечер на Античния

Комедийната опера по „Веселите уиндзорки“ на Шекспир ще потопи публиката в тайни и интриги

Операта „Фалстаф“ от Джузепе Верди ще могат да видят пловдивчани и гостите на града тази вечер на Античния театър. Представлението е в рамките на тазгодишния фестивал Opera Open 2020.

„Всичко в света е майтап и човекът за шут е роден“ – с тези думи завършва комичната опера „Фалстаф” – последната творба на Верди по пиесата „Веселите уиндзорки” на Шекспир. Потопени в глазурата на la dolce vita, зрителите ще узнаят тайни и интриги, обилно полети с херес, ще преживеят един финал, в който животът не свършва, а неудържимо блика в пъстри пръски.

Незабравима вечер с Кирил Манолов – навярно най-добрия, колоритен и могъщ Фалстаф сред съвременните оперни изпълнители и със специалното участие на примата Мариaна Пенчева.

Диригент ще бъде Павел Балев, режисьор – Нина Найденова, хормайстор – Драгомир Йосифов, а сценографията и костюмите са на Елена Иванова. Хореограф е Анна Пампулова.

Солисти – Кирил Манолов, Свилен Николов, Марк Фаулър, Момчил Караиванов, Александър Баранов, Евгений Арабаджиев, Мариана Панова, Мариана Пенчева, Вера Гиргинова, Елена Чавдарова – Иса, с участието на Живко Джуранов.

Началото е в 20:30 ч.

Снимка: Александър Богдан Томпсън

Подобни статии

Top