Фалстарт на делото срещу адвоката, нападнал в Капана Митко Чорапа (ВИДЕО) - DC news

Фалстарт на делото срещу адвоката, нападнал в Капана Митко Чорапа (ВИДЕО)

Делото не тръгна, тъй като адвокатът на Митко бил болен

Пловдивският районен съд отсрочи разпоредителното заседание срещу нападателя на уличния търговец на чорапи Митко Стоянов, станал известен под тепетата след инцидента преди година с прякора Чорапа. Въпреки, че и Митко, и адвокат Ивайло Дадански,  се явиха в съдебната зала, ход на делото не бе даден.

Причина за отсрочването бе липсващият адвокат на Митко, който днес не успя да дойде на заседанието заради заболяване. Тъй като Митко заяви в съдебната зала, че не може да се оправя сам, бе насрочена нова дата за разпоредителното заседание – 16 юни 2022 година.

Излизайки от залата Дадански заяви пред журналисти, че не е направил нищо и няма да дава изявления.

Митко пък сподели пред журналистите, че иска от нападателя си да му плати 5-10 хиляди лева за нанесените вреди. Той обясни, че е дошъл, за да каже на съдебния състав, че адвокатът му е болен.

Обвиненията срещу Дадански са за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди

Припомняме, че 46-годишния адвокат Ивайло Дадански бе обвинен в това, че на 27.05.2021 г. в Пловдив пред заведението, което стопанисвал в Капана, по хулигански подбуди е причинил на 42-годишния Митко Стоянов лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на носа, причинила болка без разстройство на здравето.

Инцидентът станал около 20,20 ч., когато Митко Чорапа вървял сам по ул. „Христо Дюкмеджиев“ в квартал „Капана“ и  продавал чорапи. Част от тях носил в чанта, а няколко пакета в ръцете си. На същата улица пред едно от кафенетата се намирал Ивайло Дадански. Когато видял продавача, той му препречил пътя. Попитал го защо не му е върнал чадър, който му бил дал преди време. Митко Стоянов отвърнал, че го бил забравил в заведение, отишъл да го търси, но не го открил. Дадански се ядосал. Той поискал от Стоянов да му плати 200 лева за изгубения чадър. Продавачът на чорапи отговорил, че няма възможност да даде толкова пари. Когато чул това, Дадански започнал да крещи и рязко издърпал пакетите с чорапи от ръцете на Стоянов. Той ги ритнал с крак във въздуха, разпилявайки стоката по улицата. Наоколо имало много хора, но въпреки това Дадански продължил с невъздържаните си и арогантни действия. Той отново изритал пакетите, които попаднали под маси на съседни заведения.

За да демонстрира превъзходство, Ивайло Дадански нанесъл и силен удар с предната част на главата си в лицето на Митко Чорапа. Пострадалият мъж направил няколко крачки назад. Собственикът на заведението отново се насочил към продавача на чорапи с цел да продължи физическата саморазправа, но бил възпрян от двама мъже, които се намирали наблизо.

Установено е, че Митко почувствал силна болка в областта на носа и в резултат на удара е получил лека телесна повреда. Веднага след това Дадански напуснал мястото на инцидента.

В момента той е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лв.

Подобни статии

Top