Фалстарт на делото срещу командоса, убил полицай от Сопот

Прекратиха делото срещу Ангел Желязков

Фалстарт за делото срещу командоса от 68-ма бригада „Специални сили“ Ангел Желязков, убил полицая от Сопот Добромир Лазаров. Процесът, който трябваше да стартира във Военният съд днес, бе прекратен, а обвинителния акт – върнат на Военната прокуратура.

Причината – неясноти в обвинението, които пречат на защитата да подготви защитната си теза, пледира пред съда адвокат Красимир Елдъров.

Днес бе разпоредителното заседание по делото, но още в началото му адвокатите на парашутиста – Красимир Елдъров и на близките на полицая – Кирил Николов, настояха то да бъде прекратено.

Според адвокат Елдъров фактическата обстановка в документа не била изяснена. От обвинителния акт не ставало ясно кой е посегнал първи при разправията между Желязков и Лазаров – командосът или полицаят. Не се разбирало също кой е започнал самата кавга между двамата и кой е отправил обидните реплики.

„Има доказателства в кориците на делото за това, но самият обвинителен акт не е прецизиран“, поясни пред DCNEWS Елдъров.

Пуснаха командоса, убил полицай заради жена

От своя страна колегата му Кирил Николов също го подкрепи. Но според него убийството било описано с много малко факти и не ставало ясно, че Желязков е действал с особена жестокост.

Така, след известен размисъл, съдът, председателстван от съдия Румен Катрев постанови, че прокурорът – подп.  Ангел Узунов, трябва да преправи и наново да внесе обвинителния акт.

Прокуратурата има 7-дневен срок да протестира определението на съда пред Военно-апелативния съд в София. Ако това не стане, предстои ново внасяне и насрочване на делото във Военноокръжния съд.

Припомняме, че 34-годишният командос намушка с нож през май, миналата година 45-годишното сопотско ченге, което дошло в Пловдив, за да се разберат двамата по мъжки заради красивата дознателка от РУ Карлово Люба Алексова. Впоследствие парашутистът се раздели с Алексова.

Парашутистът, убил полицая от Сопот заради фаталната дознателка, я разкара

Подобни статии

Top