Фалстарт на делото срещу Миленко Рангелов, пребил до смърт жена си Сийка пред децата им

Разпоредителното заседание бе отсрочено за 14 септември

Делото срещу Миленко Рангелов, който преби до смърт жена си Сийка в дома им в Шекера, така и не тръгна днес. Разпоредителното заседание бе отсрочено за 14 септември, след като се оказа, че майката, бащата и братът на убитата Сийка нямат адвокат, а дъщерята на Сийка Василка, изобщо не е в залата, въпреки че е необходимо да присъства, особено, ако трябва да бъде конституирана като частен обвинител.

Миленко от Шекера отива на съд за убийството на жена си Сийка

Самият Миленко бе докаран с белезници в съдебната зала. В нея съдът допусна и три от по-големите деца на убитата. Останалите били прекалено малки, за да присъстват в съда и ги представляваше Георги Павлов, в качеството си на техен особен представител.

В съда се оказа, че майката на Сийка – Василка Ангелова, бащата на убитата Пламен, който бил тежко болен и брат й – Станимир, са се отказали от адвокатката си Жана Петрова поради липса на средства да й платят хонорана. Пред съдебния състав обаче те заявиха, че юристката била съгласна да ги представлява като служебен защитник, стига Адвокатската колегия да я определи като такъв. Тя ги е представлявала по време на досъдебното производство, обясни Станимир Ангелов. Той се ангажира също за следващото заседание да предаде призовка на племенницата си Василка Сийкова Ангелова, която не се явила днес, защото имала три деца и нямало на кого да ги остави.

Убитата жена в Шекера е Сийка, с мъжа си Миленко нападнаха униформени през април

Сестрата на Сийка – Албена също липсваше, тъй като заминала за чужбина преди да бъде призована в съда.

Заради това се наложи делото да бъде отложено.

Пред съда майката на убитата Василка, беше категорична: „Искам доживотен затвор!“.

Съдът разгледа и икането на Рангелов да бъде освободен от ареста с по-лека мярка за неотклонение.

Според прокурора обаче, освен че е убил по особено жесток начин жена си, Миленко има и други три присъди. Нещо повече, миналата година той и Сийка се нахвърлиха и нанесоха побой над полицаи, дошли в дома им да търсят изчезнало 16-годишно момиче, което избягало със сина им.

Семейството роми, нападнали полицаи в Шекера, се сдоби с обвинения

Подобни статии

Top