Фалстарт на делото срещу шофьора, убил зам.-кметицата на Кричим и семейството й

Отложиха процеса за 20 май, шофьорът не получил навреме обвинителния акт

Пловдивският окръжен съд отложи за 20 май делото срещу шофьора на камиона, който уби при жестока катастрофа зам.-кметицата на Кричим Нурждан Ристемова, съпругът й и двете им деца – на 6 и 15 години. Тежкият пътен инцидент стана на Бъдни вечер през 2017 година в близост до Йоаким Груево.

Припомняме, че тогава семейството пътувало към Пловдив, а зад волана на БМВ-то им бил съпругът на Нурджан – Ерол Шерифов. При челен сблъсък с малък камион, превозващ дърва, 15-годишното момиче на зам.-кметицата Шенай е излетяло от колата. Майката и двете й деца са издъхнали на място. Бащата почина по-късно в болницата.

Кричим скърби за загиналата зам.-кметица и двете й деца

Впоследствие се оказа, че шофьорът на камиона – Борислав Писачев, е виновен за катастрофата. Днес Писачев се изправи пред Окръжния съд за първото, разпоредително заседание по делото срещу него. Той дойде с патерици в съдебната зала. Делото обаче беше отложено, тъй като шофьорът не е получил в изискуемия седмодневен срок обвинителния акт срещу него. Писачев не бил получил навреме и призовката за разпоредителното заседание. Това, според адвоката му, щяло да наруши защитата му.

На днешното заседание съдът, председателстван от съдия Веселин Хаджиев, конституира като граждански ищци шестима роднини на загиналото семейство. В съдебната зала обаче не стана ясно дали те ще отправят някакъв граждански иск и в какъв размер ще бъде той.

Подобни статии

Top