Фалстарт на делото срещу убиеца на доцента от Аграрния

Липса на адвокат отложи процеса за 12 март

Отложиха за март разпоредителното заседание по делото за убийството на пловдивския доцент Стефан Нейков днес. Причината – адвокатът на семейството на починалия доцент Георги Кутрянски бил в отпуск, а вдовицата му – Ирена Нейкова, била болна.

Пенсионираният преподавател от Аграрния университет под тепетата бе убит на 2 юли, миналата година в близост до село Оризари, а впоследствие тялото му бе оставено в лекия му автомобил до Военна болница. Убиецът – Илия Стоичков не само, че пребил до смърт преподавателя, но го и изнасилил с бейзболна бухалка. Обвинението срещу него е за убийство, извършено с особена жестокости по особено мъичтелен за жертвата начин.

„Има спор от гледна точка на конкретните доказателства дали това е точно такова квалифицирано убийство, или става въпрос за побой, който е бил целен и по непредпазливост настъпва смъртта, защото действията на Илия Стоичков не са типични за извършител на такова тежко престъпление – той оказва помощ, откарва до най-близкото здравно заведение жертвата, оставя доц. Стефан Нейков в колата до болницата и се обажда на 112 да каже, че до Военна болница има човек в тежко състояние“. Това коментира пред журналисти адвокатът на Стоичков Красимир Елдъров. „Въпреки че има доказателства по делото, че убитият преподавател е бил изнасилен с бухалка, причината за смърта му обаче е развитата мастна емболия“, допълни защитникът.  каза още адвокат Елдъров. По думите му целта не е била убийство. 

1 2

Подобни статии

Top