Фалстарт на делото срещу зам.-кмета на Асеновград (СНИМКИ)

Върнаха го на прокуратурата

С фалстарт тръгна делото срещу бившия началник на РУ-Асеновград и настоящ зам.-кмет на града Димчо Темелков в Пловдивския окръжен съд. Тричленен съдебен състав с председател съдия Христо Симитчиев върна обвинителния акт на окръжната прокуратура, за да си го поправи.

Причината – съществено разминаване между обстоятелствената част на документа и диспозитива му. Това е сериозно процесуално нарушение, макар и да се дължи на техническа грешка, както изтъкна прокурорът по делото Иван Спиров.

Зам.-кметът на Асеновград сяда на подсъдимата скамейка

По време на заседанието и адвокатите, и магистратите заявиха, че в диспозитива на обвинителния акт не е описано напълно в какво обвинява прокуратурата Темелков, докато в обстоятелствената част това е направено. Така подсъдимият няма да знае по какво обвинение да се защитава, поясни съдия Симитчиев и добави, че така не е ясен обема на обвинението.

Заради това съдът върна делото на прокуратурата, която трябва да си отстрани нарушенията. Определението може да бъде обжалвано или протестирано в 7-дневен срок пред Апелативния съд.

Срещу сегашния зам.-кмет на Асеновград има 4 обвинения

Припомняме, че Темелков, който беше зрелищно арестуван по едно и също време с тогавашния началник на РУ-Първомай на 16 септември 2015 година, е помогнал на петима крадци да избегнат наказателно преследване и след като те били задържани, разпоредил да ги освободят. Освен това вещите, откраднати от тях, не били иззети, обясняват от обвинението.

Темелков е обвинен и в това, че на 29 август 2015 г., се съгласил да повлияе на разследващ полицай от Районното управление срещу обещана почерпка. Бившият полицейски началник поискал да бъде освободен арестант, срещу който неговият подчинен водел разследване.

1 2

Подобни статии

Top