Фалстарт на проекта за ремонт на стадион „Шипка“ в Асеновград

Проектът за цялостната реконструкция на стадион „Шипка” в Асеновград не бил довършен

 д-р Христо Грудев: Търсим финансиране за реновиране на спортното съоръжение

Община Асеновград проверява проекта за основен ремонт на градския стадион „Шипка“. В последния мандат бившият кмет д-р Емил Караиванов обяви, че е готов само с идейния проект за обновяване на спортната база. Новото ръководство на Асеновград обаче констатира, че проектът не е довършен. Причината е, че се е наложило преразглеждане позициите и броя на всички спортни съоръжения, които е трябвало да бъдат включени, като част от обекта, според предложението на експертите.

Намерението на новия кмет на Асеновград доктор Христо Грудев е да направи всичко възможно, за да възроди стадиона. След оглед на базата, той се запозна в детайли със състоянието й. Спортният обект е полуразрушен. По трибуните липсват пейки, а останалите са изпочупени.  Оградата е разкъсана на няколко места. Футболните врати са  корозирали, а мрежата им е изпокъсана.

Със състоянието на спортното съоръжение ще бъде запозната и държавната власт, а Общината планира да потърси финансиране за цялостното реновиране на стадиона или дори при финансова възможност – за изграждане на нов.

 

 

Подобни статии

Top