„ФармерЕкспо-Раковски“ събира занаятчии, майстори  и творци

Разширяват спектъра на изложителите с участници от неземеделския сектор

За трета поредна година в град Раковски ще бъде открито животновъдното изложение“ФармерЕкспо-Раковски 2019″.

С опита от двете издания  то дава сериозна заявка да се превърне в едно от най-значимите изложения за животновъдство и фермерски храни в България.

Организаторите – Община Раковски и Организация на производители „Фермерско мляко“  ще предоставят на участниците и гостите на събитието възможност да се запознаят, както с постигнатото през изминалата година във фермите и при производителите на чисти месни, млечни, пчелни и растителни храни, така и за обмяна на опит по между си.

Изложбата на овце, кози, говеда, биволи, коне и кучета и открита площадка за среща на деца с „бейби“ селскостопански животни, ще бъде допълнена и с първи търг за елитни български говеда.

Демонстрации на традиционни техники за производство на храни, дегустации, и тобмола с късмети ще привличат вниманието на многобройните посетители, а групи от местни артисти ще повдигат градуса на настроението на всички още от самото официално откриване на „ФермерЕкспо -Раковски 2019“.

Тази година организаторите разширяват спектъра на изложителите, като искат да привлекат и участници от неземеделския сектор-  производители на млечни продукти, хляб, домашни сладка, мед, вино, български облекла.

Занаяти като изработване на накити от полимерна глина, медникарство, шапкарство, изработване на изделия от кожа, рисуване и гравиране върху стъкло, грънчарство и везбарство. изделия от кожа, изработка на накити, звънчарство, ножарство, везбарство и художествено плетиво, грънчарство, гайтанджийство, ръчно килимарство и други. Производители на млечни продукти, хляб, домашни сладка, мед, вино, български облекла и плетива.

Top