Федерер с емоционално обръщение за „Уимбълдън“ (ВИДЕО)

„Това лято, за съжаление, трябва да сме заедно, като останем разделени“, заяви осемкратният шампион от отложения за първи път от 1945 година турнир

Осемкратният шампион от „Уимбълдън“ Роджър Федерер сподели трогателно съобщение с феновете относно най-стария турнир на планетата. Както стана известно турнирът бе отменен заради пандемията от коронавирус за първи път от 1945 година. Така ще гледаме мачове на „Уимбълдън“ чак през 2021 г.

„От 1877 година феновете на Уимбълдън са прегърнали идеята за турнира. Гледали сме през множество видове екрани във всички часове на деня или на нощта. Феновете идват отдалеч и се редят на опашки,“ казва Федерер.

„Това лято, за съжаление, трябва да сме заедно, като останем разделени. Няма да бъдат опънати палатки, няма да бъдат подобрени рекорди, трофеи няма да бъдат гравирани. Но както ви казваме „благодаря“ за вашата страст и подкрепа, си припомняме, че безброй шампиони ще бъдат короновани. Тъй като работниците на първа линия се „състезават“ за нас, ние ще аплодираме тях. Сега, след като играта е спряна, ние сме обединени от надеждата, че утрешният ден ще е по-добър от днешния,“ завърши Федерер.

Тенис сезонът засега е прекъснат до 13 юли.

Подобни статии

Top