Фенклубът на Локо сравни „Колежа“ с „Колодрума“ – бездънна яма

Привържениците на „черно-белите“ призоваха за строг контрол и спиране на безконтролното отпускане на средства, те също искат нова централна трибуна за стадиона си,  равнопоставеност на клубовете и стадион „Пловдив“ за всички

Фенклубът на Локомотив (Пловдив) излезе със специална декларация, в която призова дължавата и общината да не се поддава на уличния натиск на феновете на Ботев и да не допускат стадион „Христо Ботев“ да се превърне в „Колодрума 2“.

Както е известно, спортната зала излезе 3 пъти по-скъпа от първоначалните изчисления, а парите потъваха там като в бездънна яма. „Черно-белите“ привърженици припомниха и договорката между Община Пловдив и четирите футболни клуба за завършването на стадион „Пловдив“ и пускането му в експлоатация.

Ето пълният текст на декрарацията:

Фенклуб „Локомотив Пловдив“ призовава за строг контрол при изразходването на публични средства за спортна инфраструктура. Местната и държавната власт не трябва да се поддават на неоснователен натиск от улицата за поредното безконтролно отпускане на средства за проекти, вече погълнали финансови ресурси, които значително надвишават предварителните разчети.

Намираме за недопустимо да се отпускат средства за обекти, за които са налице съмнения за нарушения по ЗОП, във връзка препроектиране след като обществената поръчка е вече одобрена от общината! Примерът със зала „Колодрума“ е твърде пресен, за да допускаме изтичането на средства по такъв начин в бездънната яма на бул. „Източен“, погълнала 20 милиона по времето на Цветан Василев и за довършването на която бяха отпуснати нови 25 милиона, която сума също била недостатъчна. За съжаление обединението, което постигнаха всички пловдивски клубове за реконструкцията на стадион „Пловдив“, в последствие беше погазено от същите хора, ламтящи за нова порция държавни пари, което доведе и до сегашната ситуация, в която Пловдив да няма нито един стадион отговарящ на четвърта категория на УЕФА.

Подкрепяме строителството на стадионите да продължи в зададените финансови рамки, предвид това че са изразходвани едва 1/3 от отпуснатите пари, и намираме всяко искане за допълнително финансиране, отправено в настоящия момент, за крайно неадекватно. Продължаваме да отстояваме позицията за равно финансиране, което би дало възможност и на стадион „Локомотив“ да се сдобие с нова централна трибуна и респективно да придобие четвърта категория на УЕФА в близко време, когато обстоятелствата го позволяват. Проявяваме разум и разбиране на ситуацията, в която се намират България и светът, като отчитаме обективните фактори на днешния ден.

Вярваме, че новите управляващи споделят нашата позиция по отношение на изразходването на парите на данъкоплатците и няма да допуснат историята да се повтори, както и разтварянето на политически чадъри над един или друг.

Подобни статии

Top