Фенове на Ботев пребиха 85-годишен мъж пред националния стадион

Около 40 души са арестувани по време на снощния финал за Купата на България

Около 40 души са били арестувани по време на снощния финал за Купата на България между Локомотив и Ботев.

Около 18:30 часа на ул. „Екзарх Йосиф“ след възникнал конфликт, прераснал в сбиване между трима фенове на Ботев (Пловдив) и привърженици на Левски, като пловдивчаните били нападнати от маскираните фенове на столичния отбор. Част от нападателите били задържани непосредствено след инцидента в близките улици, а останалите опитали да се укрият във фен клуб на ул. „Цар Симеон“. Всички 19 души са задържани и отведени в столично районно управление.

По време на придвижването към националния стадион са били задържани петима фенове с пиротехнически изделия.

При друг инцидент около стадион “Васил Левски” двама фенове на Ботев са пребили 85-годишен човек, след което влезли на стадиона, за да гледат двубоя. Именно там са фиксирани от камери и разпознати след сравнение със снимки от камери на мястото на престъплението.

“Двама фенове на Ботев са нанесли удари на възрастен човек. Задържани са и ще се пледира за средна телесна повреда. Те са в първо районно. Пребили са възрастен човек, набор 34. Това е недопустимо. Фиксирахме ги още на полувремето“, заявиха от полицията.

Непосредствено преди влизането на стадиона, на изградените контролно пропускателни пунктове са били задържани 14 души, от които шестима – със забранени предмети (пиротехнически изделия, маски и електрошоково устройство), петима – с наркотични вещества и трима, неизпълнили полицейско разпореждане.

75 души са били върнати от входовете на спортното съоръжение заради нетрезвото им състояние.

Подобни статии

Top