Фенове на Швейцария пристигнаха с трактор на Мондиала (ВИДЕО)

Собственикът на трактора, произведен през 1964-а година, притежава музей за селскостопански машини

Трима фенове на националния отбор на Швейцария по футбол са преодолели 1800 километра с трактор, за да подкрепят отбора си в мача със Сърбия днес, който ще се състои в Калининград. Те са тръгнали със селскостопанската машина преди 14 дни и са пристигнали днес, точно навреме за късния мач от група „Е“ на Световното първенство.

„Невероятно е това, което виждате в момента“, заяви Беат Щудер, който е собственик на трактора, цитиран от вестник „Блик“.

Преминали по магистрали и градски пътища, тримата приятели на средна възраст в момента на пристигането си в Калининград, опънаха едно швейцарско знаме и позираха за снимки на фона на червената машина, произведена през 1964-а година.

Изданието съобщава още, че Щудер, който притежава музей за трактори, както и двама негови приятели Вернер Цимерман и Йозеф Вайер, се запалили по идеята след класирането на националния отбор на Световните финали. Но паралелно с това са решили, че ще предприемат приключението само ако успеят да направят нещо положително.

Те решиха, че ще направят пътуването и за целите на благотворителни организации в полза на швейцарски зеца. Досега са събрали близо 20 000 швейцарски франка (15 216 паунда).

„С трактора нямаме никакви проблеми“, обяснява Вайер, който кара возилото и се грижи за двигателя. Щудер и Цимерман пък се редуват на волана на трактора по шест часа всеки ден.
Тримата швейцарци не са единствените подобни чудаци, тъй като германецът Хуберт Вирт премина 2400 километра от Бавария до Москва, за да гледа Бундестима. Пътуването му отне 30 дни.

Мачът между Швейцария и Сърбия е тази вечер от 21:00 часа на стадион „Калининград“.

Снимка: ЕРА

Подобни статии

Top