Феновете на Ботев отбелязват 107 години пред Колежа

Заклетите привърженици на най-стария футболен клуб в България се събират в 18:00 часа, шоуто започва в 19:12

Феновете на Ботев (Пловдив) ще отбележат зрелищно 107-ия рожден ден на най-стария български футболен клуб тази вечер. Бултрасите се събират пред стадион „Христо Ботев“ в 18:00 часа, а шоуто започва по традиция в 19:12. Подготвени са фойерверки, факли, димки и други специални ефекти.

Вчера с документи стана ясно, че Ботев е основан на 11-и март 1912 година, като вероятно следващият рожден ден ще бъде отпразнуван на тази дата.

Шефовете на клуба не пропуснаха да се почерпят в кафенето на базата в Коматево, след като по-рано през деня представиха уникалните исторически документи за основаването и първите години от съществуването на „жълто-черните“.

На една маса се събраха изпълнителният директор Иван Йотков, адв. Димитър Радев, Васил Наумов и Ангел Палийски, а към тях се присъединиха Асен Караславов, Трифон Пачев, Петър Зехтински и старши треньорът Николай Киров, съобщава plovdivderby.

„Искам да благодаря, че всички сме заедно. Поздравявам ви и нека бъдем задружни, защото имаме честта и привилегията да сме в клуб с традиции и огромна значимост”, обърна се Иван Йотков към присъстващите и вдигна наздравица.

„Отборът ни е добър, за което поздравявам Ники Киров. Дано скоро се върнем и на Колежа! Ботев е вечен”, заяви Петър Зехтински.

Снимки: bultras.com, plovdivderby.com

Подобни статии

Top