Феновете на Ботев ще присъстват на работните срещи по довършването на „Колежа“

Вижте цялото съобщение на Сдружение ПФК Ботев за срещата между клуб, архитект и община за стадион „Христо Ботев“

Сдружение ПФК Ботев внесе повече яснота за вчерашната среща между представители на клуба, феновете, арх. Георги Савов с представители на община Пловдив.

„Проведохме важна среща, от гледна точка на информираността на привържениците на Ботев, за Колежа.

Срещата се проведе в общината. Присъстваха двамата ресорни заместник кметове – по строителството и по спорта, съответно Пламен Райчев и Георги Тютюков. От клуба бяха Васко Наумов и Ангел Палийски. Авторът на проекта за стадиона архитект Савов беше там, както и представители на Сдружението, КПБП и Бултрас.

Въпросите, които поставихме се отнасяха за:

– Какво става в момента със стадиона (процедури, времеви хоризонт, проблеми с проекта)
– Обществен контрол и достъп до информация от страна на привържениците,
– Желанието на Бултрас да са на Южната трибуна

Заместник-кметът Райчев обясни, че проектът е в общината в неговата цялост. До една седмица се очаква от арх. Савов да внесе прецизирането на количествените сметки, които да позволят стадиона да се довърши с наличната сума от 25 000 000 лв и да се лицензира за „А“ група. Също така да подготви и останалата част от количествените сметки, нужни за лицензиране на ниво 4+ на УЕФА.

Трябва да се отбележи, че арх. Савов прави това прецизиране безвъзмездно, защото е пловдивчанин и защото държи на този проект.

След 15.05. общината ще подготвя процедурата за обществената поръчка и до 15.06. се надяват да я обявят. Ако няма обжалване до края на август може да се сключи договор с изпълнител и строежа да се възобнови.

Понеже последните два месеца нямаше много информация за подготовката на строителството, ние като привърженици, поставихме въпроса за нуждата от открита и навременна информация. Колежа е обект с висок обществен интерес.

Зам.-кметът Райчев предложи да се сформира група от привърженици с нужната компетентност, която да присъства на работните срещи по довършването на ст. „Христо Ботев“. Ще сформираме такава.

За желанието на Бултрас за позиционирането им на Южната трибуна и преместването на сектора за гости на друга трибуна, присъстващите, които са компетентни в тази материя, обясниха, че ако сега се започне промяна в проекта, ще се забави много строителството. От Бултрас решиха, че ще търсят възможност за осъществяване на искането им без това да удължава процедурата“.

Подобни статии

Top