Феновете на Ботев скочиха на професор и депутат!

Андрей Чорбанов засипа с обиди най-стария футболен клуб след загубата с 0:2 от любимия му Левски

„Откакто автентичното ЦСКА „умре“ боя на Пловдивския Ботев ми е доставял най-голямо удоволствие. Тези Лудогорец някак си не ги броя за участници в шампионата – твърде много концентрация на пари, заигравки с властта, подпиране то съдии и БФС – все фактори, които правят липсата на състезание с този афро-бразилски отбор, странно защо наричан български.

Но с жълтите от Пловдив е друго – като се започне от всеизвестната ми любов към Пловдив, та се стигне до нафуканите фенове на отбор, за който, Слава Богу, все още няма дори нормален стадион в Пловдив. Така и да продължава. Само Левски“, това написа проф. Андрей Чорбанов – депутат от „Има такъв народ“ и професор по имунология в Института по микробиология на БАН след победата на любимияя му Левски с 2:0 над Ботев (Пловдив).

Отговорът от КПБП не закъсня:

„Неуважеми господин Чорбанов,

вчера си позволихте да публикувате в личния си профил в социалната мрежа „Facebook“ няколко изречения, които трудно бихме нарекли смислен текст или публикация. За съжаление, въпреки допуснатите грешки, смисълът, който сте вложили в изказването си е ясен, а коментарът ни с една дума е: Срам!!! Срамно е „професор“ да пише неграмотно, срамно е „депутат“ да има лично отношение към който и да е български град, още по-малко към Пловдив – най-стария град в Европа и културна столица на континента през 2019 г.

Срамно е български депутат да се радва, че липсват нормални спортни съоръжения във втория по-големина град в България. Срамно е да сте доволен, че децата няма къде да спортуват, срамно е, че за Вас България е София.

Но най-срамен е фактът, че изтрихте своята публикация във Фейсбук. Като обществена личност и
народен представил следва да можете да защитите всяко свое изказване и да застанете зад думите си – така правят достойните, интелигентни хора. Явно сред „синята публика“ такива липсват или по-скоро Вие не
сте от тях.

Господин Чорбанов (фамилия, която асоциираме с друг отбор, а не
любимия Ви), очакваме от Вас още днес публично извинение към всички
привърженици на Ботев (Пловдив), а и към целия град! Крайно време е да
разберете, че сте народен представител на всички българи и да
започнете да се държите като такъв. Крайно време е да разберете, че
трябва да носите отговорност за думите и действията си. В тази
ситуация всеки самоуважаващ себе си депутат би подал оставката си, но
ние знаем, че Вие не сте такъв!

А за Колежа не берете грижи – няма да оставим на спокойствие никоя
дребна душица или местен тарикат, докато стадионът не бъде завършен в
желания от всички ботевисти вид!

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив

Подобни статии

Top