Феновете на Гришо щурмуват Белград

Първите хиляда билета бяха разграбени за 7 минути в сряда, организаторите пуснаха още толкова днес за турнира на Новак Джокович „Адриа Тур“

Български фенове на тениса и Григор Димитров готвят щурм на Белград идния уикенд. Те ще подкрепят първата ни ракета по време на първия от четирите демонстративни турнира от „Адриа Тур“ организирани от Новак Джокович, пише „България днес“.

Интересът към надпреварата у нас е огромен, след като стана ясно, че Гришо ще участва в нея. Мнозина се канят да посетят сръбската столица, за наблюдават на живо Димитров. За това спомага и фактът, че границата ни със западната съседка вече е отворена. Отпадна и карантината след пътуване до там.

От седмица в тенис форумите валяха въпроси за това ще има ли публика и какви ще са цените на билетите. „Къде и кога мога да си закупя билет за турнира?“, „Как можем да се сдобием с пропуски“, „Супер, ще отскочим до Сърбия“, бяха най-честите питания на страницата на надпреварата от страна на българи.

В сряда организаторите пуснаха в продажба предвидените билети, съобразявайки се с изискванията за социална дистанция. Хилядата пропуска на цени между 10 и 13 лева – според това дали е дневна или вечерна сесия (б.а. 600 и 800 динара), бяха атакувани с настървение и разграбени само за 7 минути. Предполага се, че поне една десета са закупени от българи. Не бяха малко и тези наши сънародници, които не успяха да се вредят с пропуск.

Заради огромния интерес организаторите ще пуснат още 1000 билета в продажба днес. Това стана след специално разрешение на властите. „За всички, които не успяха да се сдобият с билетите, имаме добра новина – решихме да пуснем още 1000 билета в петък, като спазваме препоръчителните мерки за безопасност и подходящо социално разстояние от поне един метър между зрителите“, обявиха от „Адриа Тур“.

В надпреварата в Белград, която ще е на кортовете на тенис център Новак ще се пуснат няколко от най-изявените тенисисти в света. Освен Джокович и Димитров, участие ще вземат още Доминик Тийм, Александър Зверев, Виктор Троицки. Седмица по-късно е турнирът в Задар, като там на корта ще излязат още Марин Чилич и Борна Чорич. Директор на надпреварата там е Горан Иванишевич.

Турнирът в Белград може да се окаже единствената възможност да се гледа Григор на живо толкова близо до родината. Все още не е ясно бъдещето на „София Оупън“, който по програма трябваше да се проведе през септември, а Димитров беше потвърдил своето участие. В момента се мисли за пренареждане на тенис календара, при което надпреварата да бъде преместена за ноември. Но това не е никак сигурно.

Подобни статии

Top