Феновете на Локо на протест пред прокуратурата

„Черно-белите“ искат справедливо и прозрачно разследване срещу  служителя на МВР, който наряза с нож 16-годишен привърженик, както и свобода за двамата задържани фенове

От Lauta Army организират протест пред пловдивската прокуратура в сряда от 17:30 часа. Причината е, че служителят на МВР, участвал в сбиването на две компании, едната от които с фенове на Локомотив (Пловдив), е пуснат на свобода, въпреки че е наръгал с нож 16-годишен младеж. В същото време двама от участниците в боя продължават да са в ареста.

„Настъпи време да излезем на улицата и да поискаме справедливост и прозрачност на разследването, което се води срещу опита за убийство на едно 16 годишно дете от служител на МВР. Изразяваме своите притеснения, че случаят се неглижира умишлено и срещу извършителя няма дори повдигнати обвинения.

В същото време феновете на Локомотив (Пловдив), които са били на инцидента, са все още задържани. Всичко това ни кара да се замислим как човек с опит за убийство се разкарва свободно в хилядолетния ни град, който доскоро беше Европейска столица на културата?

Ако това е нормално за град като Пловдив, то тогава какви са моралните ценности в България и цяла Европа, и изобщо има ли справедливост за семейството и приятелите на момчето, което можеше в момента да не е между нас?! Трябва ли да припомняме, че извършването на престъпно деяние трябва да се третира еднакво както за служители на МВР, така и за граждани, които са извън техните структури?!

На 17.06.20, от 17:30 часа, пред прокуратурата в Пловдив, ще се проведе протест за справедливост, защото е време да се търси отговорност и от хората, които уж трябва да следят за спазването на закона.

Достойнството няма алтернатива!

Свобода за феновете на Локомотив. Безпристрастен, справедлив и прозрачен процес!“, се казва в призива на Lauta Army.

Подобни статии

Top