Феновете на Локо поискаха среща с Борисов, Кралев и Горанов

Да се започне от стадион „Пловдив, ако не – равни пари за стадион „Христо Ботев“ и за стадион „Локомотив“

Феновете на Локомотив поискаха официално среща с министър председателя Бойко Борисов,  министъра на спорта Красен Кралев и министъра на финансите Владислав Горанов.

Това решение е взето на провелата се миналата сряда фенска среща в най-широк формат.

„Ако държавата иска да помага на стадиони, трябва да се започне от стадион „Пловдив“. Това е градския стадион на града. Това каза адвокат Димитър Колев на специалната пресконференция днес.

„По информация от арх. Валентин Маринов,  за стадион „Пловдив“ са необходими 15 милиона за първия етап. Има изготвени анализи за стадиона“, каза адвокат Иво Стойчев.

„Базите в Пловдив са в много лошо състояние. На стадион „Локомотив“ през 2004-а година падна цяла трибуна. Марешки обеща пред 2500 фена да направи трибуна „Бесика“, но не го направи. Затова ще питаме премиера,  ако не може да стане стадион „Пловдив“,  то тогава колкото пари се дадат за стадион „Христо Ботев“,  то толкова да се дадат и за стадион „Локомотив““, категорични са феновете на Локо.

„Никога не сме били против изграждането на стадион „Христо Ботев“. В сряда бяхме 200 човека с 200 коли. Можеше да блокираме града, но след разговори с полицията решихме да не го правим. Затова първо искаме среща с Бойко Борисов. Искахме среща между фенове на Локомотив, Ботев представители на Общината и държавата но не се състоя“, казаха още феновете на Локо.

Относно концесията на стадион „Христо Ботев“ никой не обжалва. Нито Областна управа, нито Окръжна прокуратура. За всичко това имаше мълчание. Там имаше голяма кражба, смятат „черно-белите“ привърженици.

Снимка: plovdivnews.bg

Подобни статии

Top