Феновете почетоха Тоско с факли и песни пред Колежа (СНИМКИ И ВИДЕО)

Точно в 19:12 часа стотици привърженици на „канарчетата“ запалиха свещи и отдадоха почит към убития от гръцки ултраси Тоско Бозаджийски

Стотици фенове на Ботев (Пловдив) се събраха тази вечер пред стадион „Христо Ботев“ и почетоха паметта на загиналия в Гърция техен приятел и верен привърженик на „канарчетата“ Тоско Бозаджийски. Точно в 19:12 часа феновете запалиха свещи пред неговата снимка, отрупаха оградата на Колежа с цветя и жълто-черни шалчета, а всичко това бе съпроводено с десетки факли и песни за любимия отбор в негова памет.

Тоско Бозаджиев бе убит в неделя, ден след дербито между солунските Арис и ПАОК. Той и още 9 фена на Ботев, облечени в жълто и черно, бяха нападнати от фенове на ПАОК. След като е бил пребит с метални прътове, пловдивчанинът е бил оставен окървавен на пътя, а в същото време случайна жена го е прегазила с автомобила си.

Други двама бяха ранени и откарани в болница, след което бяха изписани без опасност за живота. Всички пловдивчани са дали показания през гръцката полиция и са освободени без повдигнати обвинения.

Нападението срещу тях е било непредизвикано, уточняват гръцките медии.

Снимки: trafficnews.bg

Подобни статии

Top