Ферарио Спасов: Доволен съм от себераздаването, нямахме шанс (ВИДЕО)

Ако играем срещу Дунав по същия начин, това ще ни донесе необходимите точки

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов остана доста доволен от показаното от неговите футболисти, въпреки изпуснатата победа и равенството 1:1 срещу състава на Арда (Кърджали). Спасов отличи добрата динамика и голямото себераздаване и желание на неговите играчи, като се надява тези елементи в играта на Ботев да се запазят и за следващите важни битки на тима.

„Мисля, че добре изиграхме двубоя. Бяхме преценили добре силните страни на противника, не им дадохме много шансове пред нашата врата. Търсехме гола до последната минута. Емоцията от първия гол ни повлия на концентрацията и допуснахме елементарен гол. Не мога да не съм доволен от показаното желание от момчетата, но в момента нямаме самочувствието да отбележим шансовете, които създаваме. Харесвам темпото, което можем да поддържаме за пълен мач и мисля, че в следващите мачове това ще ни донесе и необходимите точки“, започна Спасов.

„Спечелихме една точка срещу добър отбор. Момчетата се доближиха до желанието в мача срещу Лудогорец и това беше важно за мен също. Липсата на малко шанс не ни даде възможност да вземем повече точки от тези два мача. Продължаваме напред и не трябва да навеждаме глава. Разполагаме с ограничен ресурс, но тези, които играят се стараят изключително много“.

„Трябва да играем срещу Дунав по същия начин. За мен е най-важно колко гола успеем да отбележим, както и да се защитаваме добре и да не допускаме спадове в концентрацията, както днес. В сегашната ни ситуация нямаме друг избор“, завърши треньорът на Ботев.

Треньорът на Ботев коментира и отсъствието на някои играчи – Филип Фан Арнем, Родни Клустър, Атанас Зехиров, Еберт Кардосо.

„Те само фигурират като играчи на Ботев, на тях постоянно нещо им има. Аз разчитам само на тези, които се влагат максимално в тренировките“.

Подобни статии

Top