Ферарио Спасов и Лилчо Арсов изведоха Ботев на тренировката (СНИМКИ)

Феро официално е старши треньор, ще му помагат Диян Божилов и Лилчо Арсов, кондиционният спец Тодор Георгиев остава в екипа

Досегашният шеф на ДЮШ на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов пое мъжкия тим. Той застава на мястото на черногорския специалист Желко Петрович. Негови помощници ще бъдат бившите футболисти на „жълто-черните“ Диян Божилов и Лилчо Арсов, както и досегашния кондиционен треньор Тодор Георгиев.

Феро и Лилчо работиха перфектно заедно и през есента на 2012-а година, след което бяха заменени екипа на Станимир Стоилов. За първи път футболистите на Ботев пък бяха съблечени преди 4 години при загубата си в Монтана с 0:6, като начело на домакините тогава бе именно Ферарио Спасов, а Петър Пенчев загуби поста си.

Спасов и Арсов изведоха „жълто-черните“ на следобедната им тренировка, след като тази сутрин заниманието бе проведено от Михаил Ролев и Тодор Георгиев.

Диян Божилов, който бе начело на втородивизионния Спартак (Варна), пристига утре. Като футболист Божилов е бил част от отборите на Добруджа, Славия, Ботев (Пловдив), Калиакра, Берое и гръцките Хания, Лариса, Ахайки и Диагорас.

Любимецът на публиката Лилчо Арсов пък ще заеме поста на Михаил Ролев.

Новият екип ще бъде представен официално в петък, а в събота ще дебютира неофициално в контролата срещу Царско село.

Ето и официалното изявление на ръководството на ПФК Ботев Пловдив.

Уважаеми ботевисти,

В желанието си да преодолее игровата криза, ръководството на клуба взе решение представителният мъжки отбор на ПФК „Ботев“ да бъде воден от Ферарио Спасов.

Неговият екип ще бъде съставен от бившите футболисти на „жълто-черните“ Диян Божилов и Лилчо Арсов, както и от досегашния кондиционен треньор Тодор Георгиев. 

В трудната ситуация, в която се намира отбора, на новия спортно-технически щаб се възлага като основна задача да подобри неговия игрови облик, както и да предприеме реални и последователни действия за утвърждаване на играчи от клубната школа при мъжете.

Снимки: plovdivnews.bg, botevplovdiv.bg

 

Подобни статии

Top