Ферарио Спасов обвини мениджър за бягството на таланти от ДЮШ

Асен Караславов официално зае мястото на Иван Йотков като прокурист на Ботев (Пловдив)

Ботев (Пловдив) реагира доста ос­тро срещу действията на Лев­ски и ЦСКА да вземат Асен Митков и Андрей Цой от ДЮШ на клуба. Наставникът на плов­дивчани Ферарио Спасов, кой­то е и шеф на школата, обвини известен мениджър, че е причи­на за бягството на двамата, а също така допълни, че няма да има прошка за хората, които не са лоялни към Ботев, пише „Тема спорт“.

„Да, потвърждавам, че тези двама футболисти заминаха за София. Преди това да се случи, имах среща с треньорите, за­щото имаше такива индика­ции. Тогава взехме решение, че ще освободим и двамата играчи, дори и преминаването им София да се провали. Аз съм на мнение, че с предателство футбол не се играе. За съжале­ние един вече прословут мени­джър осъществи нерегламен­тирани контакти с няколко играчи от нашата школа. За още по-голямо съжаление този мениджър не обслужва интере­сите на децата, а на други клу­бове.

Искам да кажа, че няма да се правят компромиси с юноши и родители, които изберат да предадат Ботев (Пловдив). Въ­просните двама юноши, а и много други, получават всичко­то внимание на треньори и ръ­ководство в Ботев. Мъчно ми е, че някои от тях не оценяват какво им е дал клубът, какво е инвестирал в тях и какво може да им даде в бъдеще. Мисля, че показваме, че отдадени на Бо­тев играчи стигат до пред­ставителния отбор, че получа­ват своите шансове. Искаме да създаваме горди ботевисти“, коментира Феро.

Вчера пък Асен Караславов официално бе вписан в Търгов­ския регистър като прокурист на „канарчетата“ и вече официално заема длъжността, освободена от Иван Йотков.

Подобни статии

Top