Ферарио Спасов подписва за още 1,5 години начело на Ботев

Специалистът, под чието ръководство отборът записа 7 поредни победи и се класира за 1/4-финалите за купата, ще направи това до края на седмицата

Ферарио Спасов ще продължи да води Ботев (Пловдив), съобщава „Тема спорт“. Специалистът пое временно тима след освобождаването на Желко Петрович заради поредицата от слаби резултати и игри.

Преди това Феро беше шеф на школата на Ботев. Под негово ръководство тимът записа седем поредни победи – шест в първенството и една за купата. Ботев се класира на 1/4-финалите, където ще приеме втородивизионния Ботев (Гълъбово) и ще зимува осми в първенството на точка от шестия Черно море.

Спасов изпълни и друга от поставените му задачи – да залага на все повече млади играчи от школата. Договорът му е до края на 2019 година, като до дни той ще подпише нов със срок от 18 месеца. Това ще направи и екипът му – треньорът на вратарите Лилчо Арсов, помощникът Диян Божилов и кондиционният спец Тодор Георгиев.

Всички футболисти искат Ферарио Спасов да продължи работа и това е убедило ръководството да го остави начело на тима. Това е втори период за Феро начело на Ботев, който води тима и през есента на 2012 година, но беше сменен от Станимир Стоилов.

Днес екипът ще има специална среща със собственика Георги Самуилов, на която ще бъдат обсъдени новите договори и зимната селекция на тима.

Подобни статии

Top