Ферарио Спасов поема ДЮШ на Ботев (Пловдив))

Специалистът се завръща при „канарчетата“, Стефан Генов е новият наставник на Монтана

Във връзка с предстоящи промени в организацията и начина на работа и с цел оптимизиране на процесите в академията на Ботев (Пловдив), Иван Цветанов няма да изпълнява длъжността директор на детско-юношеската школа.

Цветанов пое поста след като Николай Киров стана треньор на мъжкия отбор. Бургазлията, известен с прякора си Трите хикса, създаде стратегия за работата на цялата школа, която беше взаимствана от европейските практики. Въпреки това обаче явно не е бил достатъчно убедителен, въпреки че по негово време доста момчета привлякоха вниманието на чужди клубове, а и много подписаха профисионални договори.

До избор на нов директор на детско-юношеската школа, временно школата ще бъде ръководена от спортния директор на клуба Адалберт Зафиров, съобщиха официално „канарчетата“.

В същото време се очаква Ферарио Спасов да поеме ДЮШ на „жълто-черните“, след като си подаде оставката като наставник на Монтана, пише glas.bg. В богатата си треньорска кариера Феро е шампион и носител на Купата с Литекс. На 5 юни 2012 година напуска поста на шеф на ДЮШ в ловешкия тим и застава начело на Ботев (Пловдив). След успешен сезон е изпратен с почести и е заменен от Станимир Стоилов.

Стефан Генов, бивш помощник и старши-треньор на Локомотив (Пловдив) вече е назначен начело на тима на Монтана.

Подобни статии

Top