Фернандо Виана: Винаги ще бъда един от вас!

Хърватинът Марко Перван остава при „канарчетата“

Бразилският нападател Фернандо Виана се разделя с Ботев (Пловдив) със сълзи на очи. Той направи специално обръщение към „жълто-черните“ фенове:

„Винаги ще бъда един от вас! Не мога да кажа колко съм благодарен за всичко, което сме изживели заедно, за подкрепата и обичта, които получих. Каква страхотна история направихме заедно: трофеи, исторически постижения и незабравими голове. Благодаря ви! От дъното на сърцето си се надявам, че съм Ви направил щастлив с работата ми. Никога няма да забравя всеки човек, който ме спираше по улиците на Пловдив и поглеждайки ме в очите ми казваше думи, които винаги ще ме вълнуват: „Обичаме те, Фернандо!“ И аз Ви обичам! С разбито сърце трябва да кажа довиждане! Но съм сигурен, че винаги ще бъдем заедно. Бог да благослови всички вас!“ написа Виана в профила си във Фейсбук.

27-годишният нападател се завърна в Ботев (Пловдив) през август от Гуарани с договор до януари. През есента той записа 6 гола в 16 мача на „жълто-черните“, но от ръководството на клуба решиха да не се възползват от опцията за продължаването на контракта му за още 18 месеца.

Това беше втори период за бразилеца в състава на „канарчетата“, в който той игра през календарната 2017 година и помогна на Ботев да спечели Купата и Суперкупата на България.

Хърватинът Марко Перван пък изненадващо ще продължи да носи жълто-черната фланелка и през пролетния дял от шампионата.

„Канарчетата“ имаха намерение да освободят последния останал от попълненията на Желко Петрович, но преговорите за раздяла по взаимно съгласие зациклиха и спортно-техническото ръководство реши да остави Перван в тима.

Хърватинът не бил доволен от размера на обезщетението и не поискал да разтрогне по взаимно съгласие, както преди него направи Атанас Зехиров. Перван имал едно на ум от действията на клуба спрямо Еберт Кардосо. На бразилеца било обещано, че клубът ще му купи билети за него и семейството, за да се прибере в родината си. Бранителят разписал договора, но от клуба не спазили обещанието си, а жена му една седмица си стояла вкъщи и само плачела, съобщава 7dnisport.bg.

Затова и Перван искал първо да получи цялата неустойка по сметката си и чак тогава да разтрогне. Освен това имал да получава и премии от последните победи.

Перван бе привлечен в състава по настояване на бившия треньор Желко Петрович. Хърватинът получи доста игрови минути през есента. Той игра в 18 от 20 шампионатни мача, вкара и 3 гола.

„Канарчетата“ вече предпочитат да дават повече шансове на своите юноши, като другият чужденец в състава за пролетта е бразилецът Джонатан Перейра.

Снимка: plovdivnews.bg

Подобни статии

Top