Фестивал на хляб и сладкиши превзема Пловдив

Фотоконкурс на тема ,,Улови занаята“ търси най-добрата снимка

От днес – 17 май до неделя – 20 май пловдивчани ще могат да се насладят на майсторството и кулинарните умения при приготвянето на хляб и сладкиши на майстори от България и чужбина.

От 17:15 часа днес всички участници в кулинарния фестивал ще се включат в дефиле по главната улица, което ще тръгне от площад „Стефан Стамболов“ и ще завърши до подлеза на Аптека Марица (пред БНБ). Там в 18:00 часа официално ще се  открие Фестивал на хляб и сладкиши.

През четирите дни на фестивала, феерия от вкусове и аромати ще залеят Пловдив.

В рамките на фестивала (17 – 20 май) се организира и конкурс за снимка на тема ,,Улови занаята“. Всеки посетител може да снима със собствения си телефон или фотоапарат  и да изпрати снимки във Фейсбук, на профила: Регионална Занаятчийска Камара. Тези, които съберат  най-много харесвания ще получат награди съответно за: първо място  – парична награда, второ място – баница,  трето място – ръчен хляб.

Желаещите да се включат в надпреварата ”Най- добро печиво”, на 19 май /събота/  от 15.00 до 16.00ч, трябва да представят домашно приготвени печива, които ще се  оценяват по външен вид,  вкус и оригиналност, като най – добрите ще получат парични и материални награди.

С активно участие на публиката в надпреварата между майсторите, ще се определи и титлата „Най-добър в хляба“.

Специален гост на Фестивала ще бъде Иван Звездев, който на 18 май (петък)  ще демонстрира своите умения пред публика. Майстори пекари и студенти от УХТ и ученици от ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ ще посрещат в Детската работилница, най-малките посетители на Фестивала, за да творят заедно.

Висш пилотаж в занаята ще демонстрира гостът  от Холандия  шеф Ралф Нобер  в майсторския клас, който ще води в учебната работилница на Университета по Хранителни Технологии на 18 и 19 май.

Подобни статии

Top