Фестивалът „Квартална сцена“ се завръща в Пловдив с петото си поредно издание

Специално Мобилно студио – сцена ще стане пространство за общуване между малки и големи

Фестивалът „Квартална сцена“ се завръща в Пловдив с петото си поредно издание, което ще се проведе в два поредни уикенда в парк Бунарджика от 11 до 21 април.

По време на събитията ще се проведе специално Мобилно студио – сцена, която ще стане пространство за общуване между малки и големи.

Програмата включва ателиета и представления за деца, литературни четения, интерактивни пърформанси, огнено шоу и музика на открито.

Визуалният артист и сценограф Венелин Шурелов, носителите на Икар 2018 в категория „Съвременен танц и пърформанс“ Ива Свещарова и Вили Прагер, визуалният артист Петко Дурмана, актьорът и режисьор Ованес Торосян, DJ Ramsey Hercules са само част артистите, които ще гостуват в Пловдив, а входът е свободен.

Фестивалът за изпълнителски изкуства „Квартална сцена” е единственият по рода си пътуващ форум в страната, който има за цел да обхване както малки населени места, в които липсва наситена културна програма, така и райони в големите градове, за които артистичните събития не са регулярни.

Настоящото издание е пето поред, а предходните такива бяха реализирани в Самоков, Елин Пелин, Ихтиман и Пловдив.

Фестивалът се организира от Фондация „Арт Офис”, Фондация „Асоциация Информбюро”, Сдружение „7 Акт” в партньорство с Регионална народна библиотека „Иван Вазов”, Пловдив и Нов български университет.

Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се реализира с подкрепата на Програма „Изкуство в движение” финансирана от Фондация „Америка за България”.

1 2 3 4 5 6

Подобни статии

Top