Фестивалът LUMMIX с второ издание в Столипиново

Фестивалът LUMMIX

за втора поредна година събира в квартал Столипиново деца и младежи, които ще покажат таланта и творческите си умения чрез магията на светлината, музиката и танците.

20 деца и младежи от Столипиново ще се включват във фестивалната вечер „Под светлините на прожекторите“, която ще се състои днес от 19.30 часа в междублоковото пространство на ул. „Ландос“ 81.

Две светлинни инсталации, придружени от специално подготвени хип-хоп танци, интересна музикална програма, множество импровизации и добро настроение, са подготвили организаторите.

В продължение на две седмици децата и младежите от квартала работиха по създаването на инсталациите със светлина под менторството на визуалните артисти Севдалина Кочевска и Емил Миразчиев, а хореографиите им бяха разработени от младaта звезда на българската хип-хоп сцена Лолита Артюхова.

От тази година фестивалът LUMMIX е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ и в следващите му издания предстои да се реализират още различни творчески проекти посветени на работата с общностите в града.

Top