Фестивалът „Здравей, Армения“ кани деца и младежи на „Скаутски игри в градска среда“

Игрите ще се проведат днес в Цар-Симеоновата градина

Следващото събитие в рамките на фестивала „Здравей, Армения“, който се провежда за четвърти път с подкрепата на община Пловдив като част от Културния календар на града, са „Скаутски игри в градска среда“.

Те ще се проведат на днес –  16.05.2021 г., неделя, от 16.00 часа в Цар-Симеоновата градина.

Организатор е Фондация „Аракс“.

За четвърта поредна година Арменската скаутска организация „Хоменътмен“ – Пловдив организира малък празник за децата в Цар Симеоновата градина, като представя интересни игри, чрез които децата придобиват специфични знания за ориентиране, точност, съобразителност.

Скаутство?

Това е пътешествието, скитането, играта, трудностите, откриването – най-вече на самия себе си. Скаутството  възпитава самостоятелност у младите хора и в същото време любов към природа, към родината, към приятелите.

Организация „Хоменътмен“ от 1921 г. е привличала под крилото си арменски деца и младежи като се е стремяла да изгради у тях чувството за арменско самосъзнание, особено в тежки времена, като е изградило у няколко поколения чувство за сплотеност, принадлежност и любов. Арменските скаути от Пловдив искат да споделят с връстниците си от града ценностите на скаутизма под формата на игри.

Подобни статии

Top