Изображението на жена с гола гръд в картината „Свободата води народа“, нарисувана през 19-и век от художника Йожен Дьолакроа, бе временно цензурирано от Facebook, предаде Франс прес.

Впоследствие социалната мрежа призна, че е допуснала грешка. „Творбата „Свободата води народа“ има своето място във Facebook и не нарушава правилата за реклама – оповести социалната мрежа. – Всяка седмица проверяваме милиони рекламни изображения и понякога допускаме грешки. Поднасяме извиненията си за въпросната грешка.“

Режисьорът Жослен Фиорина бе използвал известната картина от Дьолакроа, за да промотира в интернет театралната си постановка „Изстрели на улица Сен Рош“ в Париж.

http://

„Четвърт час след пускането на рекламата, тя бе блокирана, като ни бе обяснено, че е невъзможно да се разпространяват голи изображения“, заяви Фиорина.

Малко по-късно режисьорът качил в интернет нова реклама, за която била използвана същата картина, но с надписа „цензурирано от Facebook“ върху бюста на жената. Това изображение не било цензурирано.

http://