Фейсбук залага на местните новини

Фейсбук с нова актуализация!

Социалната мрежа приоритетно ще показва местните новини за съответния потребител.

Новината съобщи преди минути в личния си профил създателят на Фейсбук Марк Цукърбърг. Ето какво написа той:

„Правим серия от актуализации, за да покажем по-високо качество и проверени новини. Миналата седмица направихме актуализация, с която целяхме да покажем повече новини от източници, които са добре проверени в нашата общност. Днес направихме следващата ни актуализация, с която искаме да популяризираме новините от местни източници на информация.

Хората постоянно ни казват, че искат да видят повече местни новини във Фейсбук. Местните новини ни помагат да разберем проблемите, които имат значение в нашите общности и които може да повлияят на живота ни. Изследванията показват, че четенето на местните новини е пряко свързано с гражданското общество. Хората, които знаят какво се случва около тях, е по-вероятно да се включат и да помогнат нещата около тях да се променят.

Когато пътувах из страната миналата година, хората ми казваха, колко много общо бихме имали, ако можем да се справим с разногласията си по някои от най-наболелите национални въпроси. Много хора ми казаха, че ако можем да спрем тези разногласия и вместо това да се съсредоточим върху конкретни местни въпроси, тогава всички ще имаме по-голям напредък заедно.

От днес ще показваме повече истории от новинарски източници във вашия град или населено място. Ако следвате местна медия или ако някой споделя местна история, тя ще се появи по-напред в новините. Започваме това първо в САЩ и целта ни е да включим повече държави през тази година.

Местните новини помагат за изграждането на общността – както онлайн, така и офлайн. Това е начин да се гарантира, че времето, което всички прекарваме във Фейсбук, е ценно.

Очаквам скоро да споделя още актуализации.“

Подобни статии

Top