Филми от цял свят в Пловдив от този петък на международния кинофестивал „Любовта е лудост“

„Любовта е лудост“ започва този петък  с прожекцията на „Слънцето в нас“

От 14 до 23 септември любителите на световното кино ще могат да си припомнят какво е любовта в различните ѝ проявления, благодарение на богатата програма на фестивала, която ще бъде излъчена в Lucky Дом на киното.

В продължение на 10 дни ще бъдат показани 20 филма, всеки ден от 19 и 21 ч.

Фестивалът е част от Културния календар на града за 2018 година и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

Освен носителят на „Златна палма“ за режисура в Кан „СТУДЕНА ВОЙНА“, който ще бъде сериозният акцент на тазгодишното издание, фестивалът ще предложи много заглавия в разнообразни жанрове. Почитателите на добрата литература ще могат да видят екранизацията „ЕДИН ЖИВОТ” по едноименния роман на Ги дьо Мопасан, номиниран за „Златен лъв” във Венеция. Военната драма „ДВАНАЙСЕТИЯТ” пък ще разкаже историята на група бойци от норвежкото съпротивително движение по времето на Втората световна война, които получават задача да се доберат с кораб до северозападното крайбрежие на страната и да нападнат една от немските авиационни бази.

Програмата на фестивала ще предложи и достатъчно развлекателни филми за всички, които искат да прекарат два часа в добра компания. За тяхното настроение ще се погрижи комедията „МИСТЪР ЩAЙН Е ОНЛАЙН”, в която 75-годишният вдовец Пиер получава като подарък компютър и скоро се натъква на любопитен интернет сайт за запознанства. В „МЯСТОТО” на добре познатия вече у нас Паоло Дженовезе („Перфектни непознати”) тайнствен мъж ще сбъдва желанията на посетителите на едноименния бар. Друго зареждащо заглавие е комедията „КАТО КОТКА НА МАГИСТРАЛА” в която един достолепен буржоа се налага да се срещне с жена от низините заради годежа на техните деца. Освен по-лековатите заглавия, апенинският полуостров ще предложи и любовните драми „ТАМ, КЪДЕТО НИКОГА НЕ СМЕ ЖИВЕЛИ” и „НЕВИДИМИ ЦВЕТОВЕ” на режисьора Силвио Солдини.

„Любовта е лудост“ започва този петък (14 септември) с прожекцията на „Слънцето в нас“ с участието на Жулиет Бинош и ще продължи до следващата неделя (23 септември), като всеки ден в Lucky Дом на киното ще бъдат показвани по два от филмите в програмата.

Подобни статии

Top