Финалът на Шампионската лига ще бъде на 29 август

Властите в Германия разрешиха подновяването на Бундеслигата, клубовете решават за 15 или 22 май утре

29 август е избраната от УЕФА дата за финала в Шампионската лига, потвърдиха от Турция. Срещата трябва да се състои на Олимпийския стадион в Истанбул, но все още от евроцентралата не са казали нищо официално. По-рано днес обаче президентът на Турската федерация по футбол Нихат Йоздемир увери, че мегаполисът ще приеме двубоя за битката.

Заради коронавируса срещата беше отложена от края на май за неопределено време. Планът на УЕФА е първо – където е възможно – да се доиграят първенствата в отделните страни, а след това през август това да се случи и с Лига Европа и ШЛ.

„Ако Господ даде, ще довършим нашия си шампионат от 12 юни до края на юли. След това ще завършим сезона с домакинството на финала в Шампионската лига на 29 август“, заяви Йоздемир.

Властите в Германия пък официално дадоха разрешение за подновяването на сезона. Това може да се случи още през втората половина май, като Германската футболна лига има правото да избере дата. Очаква се това да бъде 15 или 22 май.

За утре е насрочен виртуална среща с клубовете, на която ще се избере дата и ще се обсъдят детайлите. Сигурно е, че по стадионите няма да има публика. Това ще бъде първото значимо първенство в Европа, което се завръща.

До края на шампионатите в Първа и Втора Бундеслига има по 9 кръга, както и само три мача в турнира за Купата на Германия. Ако планът се изпълни без проблеми, сезонът може би ще завърши най-късно в началото на юли.

По-рано днес канцлерът Ангела Маркел обяви разхлабване на мерките срещу COVID-19. Футболните отбори от доста време насам имаха разрешение за тренировки и затова са напред с подготовката.

Подобни статии

Top