Финалната четворка на Балканската лига ще се играе в Тирана, а не в София

Академик Бултекс 99 е един от четирите отбора, които излизат в битка за титлата в зала „Фети Борова“ на 6 и 7 април

Ръководството на Балканската лига промени домакинството на финалната четворка на турнира на 6 и 7 април. Мачовете за медалите трябваше да се играят в София, но бе решено турнирът да се проведе в Тирана. Домакин ще бъде новата зала „Фети Борова“ в олимпийския парк на албанската столица.

Това се случва 11 години след провеждането на първия Файнъл Фор на Балканската лига, който бе в Самоков в края на 2008/2009. Тогава Рилски спортист написа история и спечели първата си международна титла.

Отборите участници вече са ясни – Берое, Академик Бултекс 99, македонският Блокотехна и албанският Теута. Предстои да се разбере окончателното класиране и полуфиналите двойки. В момента Берое води с 10 победи и 1 загуба, следван от Теута с 8 победи и 4 загуби, Академик Бултекс 99 със 7 победи и 4 загуби и Блокотехна с 8 победи и 2 загуби.

На пловдивския тим остава още един мач – гостуване на Кожув на 20-и март. Успех там гарантира трето място на момчетата на Асен Николов. За първото място ще се борят отборите на Берое и Блокотехна, който тази вечер гостува на Башкими, а на 19 март посреща тима от Стара Загора. Македонският тим има шансове за първото място, ако успее да спечели двата мача и да победи Берое с повече от 10 точки разлика.

Подобни статии

Top