Финансова шефка присвоила над 3 млн.лв., отива на съд

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт за длъжностно присвояване

45-годишна финансова директорка на пловдивско дружество за производство на метални изделия сяда на подсъдимата скамейка за длъжностно присвояване на 3 201 413 лева, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура под тепетата.

В съучастие с още трима души – двама мъже и една жена, тя извършвала фиктивни сделки  за покупко-продажба на материали, свързани с производството на метални изделия. Финансовата директорка, организаторката на продажбите в дружеството и още двама души отклонявали финансови средства, като манипулирали данни пред управителя на дружеството, засягащи очаквани плащания и постъпилите средства по банков път.

Крупната финансова злоупотреба била извършена в периода от 1 юни 2011 г. до 13 юли 2012 г., в Пловдив, при условията на продължавано престъпление.

За внесения обвинителен акт е уведомена и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.  По делото са извършени разпити на свидетели, експертизи, иззети веществени доказателства и др.

Ако бъде доказана вината на финансовата директорка в съда и двамата й помагачи, те може да получат от 10 до 12 години затвор, и да бъде конфискувана до една втора от имуществото им. За престъплението, извършено от организаторката на продажби, тя може да получи от 1 до 10 години затвор и също конфискация на половината имущество.

Подобни статии

Top