ФИСА: Следете българката Десислава Георгиева

Специалистите я нареждат сред младите таланти на Световната купа по гребане в Пловдив

Сайтът на Международната федерация по гребане (ФИСА) обърна внимание на българката Десислава Георгиева в статия, озаглавена „Кого да следим на Световната купа в Пловдив“.

„В женския скиф ще видим завръщането на две гребни легенди. Екатерина Карстен от Беларус отново ще гребе в единична лодка, след като през миналата година участва в четворка скул. На старта на 29-ия си сезон тя ще се изправи срещу друго голямо име – олимпийската шампионка от Лондон 2012 Мирка Кнапкова от Чехия, която се завръща, след като през 2017 г. стана майка.

Обърнете внимание и на един млад талант от България – Десислава Георгиева. През миналата година тя спечели бронз на Световното първенство за жени до 23 години и сега ще опита да направи следващата стъпка в кариерата си“, пишат от ФИСА.

В материала се обръща внимание и на състезаващия се за Азербайджан българин Александър Александров – съпруг на бронзовата медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика от Олимпийските игри в Рио де Жанейро – Любомира Казанова.

България приема Световната купа по гребане за първи път. От 10 до 12 май в Пловдив ще се проведе първият от трите кръга за Световната купа – след като на гребния канал в града под тепетата бе закрит сезон 2018 със световното първенство за мъже и жени, отново тук ще бъде открит сезонът 2019 за световното гребане.

Подобни статии

Top