ФК Асеновец прегази Левски (Карлово) с 4:0

Тодор Тодоров с 2 гола, Борислав Хаджиев и Шабан Османов от дузпа направиха гръмко завръщането на отбора в Трета лига

ФК Асеновец се завърна с гръм и трясък в Трета лига и показа, че стадион „Шипка“ отново ще бъде крепост и кошмар за гостуващите отбори. Момчетата на играещият старши треньор-Веселин Филипов, не оставиха никакви шансове на гостите от Левски (Карлово) и ги разбиха с 4:0 в среща от 1 кръг.

Още до 10-ата минута на мача домакините трябваше да водят поне с 2-3 гола, но фрапантни пропуски от чисти позиции направиха Борислав Хаджиев, Тодор Тодоров и Мутлу Алиев.

Логичното се случи в 12-ата минута, когато капитанът Борислав Хаджиев се разписа за 1:0. До края на полувремето станимакалии пропуснаха още куп голови ситуации.

От своя страна футболистите на Левски (Карлово) трудно минаваха центъра. Единственото им положение в мача дойде в средата на първото полувреме, когато Андрей Атанасов се оказа сам срещу вратаря, но за късмет ударът му мина покрай страничната греда.

Второто полувреме също почна вихрено и между 50-ата и 60-ата минута Асеновец вкара още 3 гола. Тодор Тодоров на два пъти беше точен и веднъж Шабан Османов се разписа с точен удар от дузпа.

Това беше най-малкият резултат, с който гостите се разминаха. Страхотен мач пред пълни трибуни на стадион „Шипка“. Така след повече от две години в четвърта дивизия, Асеновец се завърна подобаващо в Трета лига – Югоизточна група.

Подобни статии

Top