ФК Асеновец ще зимува на 5-то място след победа над „розите“

Ръководството на клуба благодари на вярната асеновградска публика за подкрепата им и тази година

Асеновградските футболисти от ФК Асеновец се поздравиха с победа в последният кръг от есенния полусезон в Трета лига – Югоизточна група. Момчетата на Веселин Филипов се наложиха с 3:2 като гости на ФК Розова Долина (Казанлък). Футболната среща премина изцяло под диктовката на гостите, въпреки неадекватните намеси на реферите от Ямбол.

В 17 минута на срещата Шаби Османов откри резултата, а малко по-късно Тодор Тодоров покачи на 2:0. Последваха нови пропуски, като на два пъти, футболистите на Асеновец бяха спирани с несъществуващи засади.

Малко преди края на полувремето, в рамките на 5 минути, домакините успяха да реализират два гола директно от пряк свободни удари. При първия гол, нарушението беше силно пресилено, като дори въобще нямаше такова.

През втората част отново Асеновец държеше инициативата и не позволи на домакините да стигат до положения, въпреки че главният рефер отсъждаше всичко в полза на Розова долина.

В 75-ата минута дежурният голмайстор на отбора Тошко Тодоров вкара победния гол, завършвайки страхотна триходова комбинация.

До края на срещата, бяха подминати две 100% дузпи за Асеновец. Неадекватните действия на главния рефер Иван Петков от Ямбол продължиха. Опитният Иво Иванов удари без топка футболист на гостите, но дори не получи и жълт картон.

Последва 5-минутно продължение, което в последствие се превърна в 8 минути, но въпреки това асеновградските футболисти устискаха и се поздравиха заслужено с победата.

„ФК Асеновец завършва един страхотен полусезон, като отдавна не сме имали по-добро представяне. Стадион „Шипка“ отново се превърна в крепост, а момчетата показаха,че всеки трябва да се съобразява с нас.

Силно се надяваме да успеем да запазим отбора, като се опитаме и да надградим и догодина да се представим още по успешно.

Браво на всички, които са част от отбора. Предстои заслужена почивка.

Огромни благодарности и на вярната асеновградска публика, която подкрепяше отбора през цялата година. Именно това е най-добрият показател за доброто представяне. САМО АСЕНОВЕЦ!“, заявиха ог щаба на ФК Асеновец.

Подобни статии

Top