ФК Асеновец въвежда новости в работата на ДЮШ

Всички тренировки до края на месец юни са безплатни, асеновградчани събират талантливи деца за Футбол 5, Футбол 7 и Футбол 9

След като мъжкият отбор на ФК Асеновец постигна целта си и влезе в Трета лига – Югоизточна група и в момента е в заслужена почивка, шефовете на клуба решиха да да обърнат още по-голямо внимание ДЮШ и да направят някои нововъведения.

„Школата на ФК Асеновец поема по нов път на развитие. Тъй като искаме да сме конкурентно способни с другите отбори, предлагаме обучение на децата още от ранна детска възраст. В момента сме на етап в който събираме деца и ще се опитаме да сформираме отбори в наборите 2011, 2012, 2013, 2014.

В момента тренира сборна група от всички тези набори, като всеки ден се присъединяват нови деца. Тренировките са в понеделник, сряда и петък от 18:30 часа.

Знаем, че всяко начало е трудно, но ние няма да се откажем, защото ФК Асеновец е отбор с традиции и както знаете, нашето мото е „Никога крачка назад“.

За тази цел,ще се постараем в най-скоро време да имаме на стадион „Шипка“, всички подходящи условия за Футбол 5, Футбол 7 и Футбол 9″, обявиха от ФК Асеновец, които започват разяснителна кампания.

Ето особеностите на Футбол 5

ЦЕЛИ НА ОБУЧЕНИЕ

Футбол 5 е първата форма на регламентиран футболен мач, до който малките футболни таланти(8, 9 годишни) могат да се докоснат. Той се играе в регламент 4+1 (4 полеви състезатели + 1 вратар) .Играе се на терен с размери, най-често 20/40м., с врати 2 м. високи и 3 м. широки.

Фсновнийе цели в тази възраст са развитието на желанието за игра, развитието на удоволствието от играенето на футбол, изграждане на умения, съобразени с възрастовите способности за движение на децата, игрово обучение на основите на техниката, развитие на тактическите умения за отбелязване и предотвратяване на гол, обучение чрез малки игри и т.н.

Основна цел при изграждането на децата, като футболисти ще бъде до 12,13 годишна възраст всички деца да имат равно игрово време.

Всички желаещи да тренират могат да заповядат на стадион „Шипка“ всеки понеделник, сряда и петък до края на месеца от 18:30 часа. Тренировките до края на месец юни са БЕЗПЛАТНИ.

Подобни статии

Top