Флашмоб под звуците на „Одата на радостта“ в Тютюневия град

Флашмоб в Тютюневия град става част от европейска танцова инициатива.

Точно в 16.00 часа днес новото пространство за култура СКЛАД на ул. „Екзарх Йосиф” в Тютюневия град ще се преобрази в сцена на  Work-It-Out. В този час стотици млади танцьори от 10 страни в Европа ще превърнат над 30 индустриални паметници в сцена, за да отбележат Европейската година на културното наследство.

В Пловдив Химна на Европа ще пресъздадат в танц повече от 30 танцьори от студио „Милениум”, приобщавайки България към Норвегия, Швеция, Великобритания, Белгия, Германия, Полша, Чехия, Испания, Италия.

Събитието ще продължи общо 6 минути – три минути в сградата и три минути на улицата и е отворено за участие към всички желаещи да танцуват и да се забавляват.

Танцът ще е под звуците на химна на Европа

Участниците от всички страни ще следват ритъма на електронната танцова версия на „Одата на радостта”, аранжирана от седемнадесетгодишните музиканти Паул Фангер и Паул Остарек от групата Paul&Friends.

Хореографията е на Хай Труонг и танцoвото студио Groove Dance Classes и е вдъхновена от движенията на индустриални работници, превръщайки ги в модерни танцови послания.

Организатор на инициативата е най-голямата туристическа мрежа за индустриални паметници в Европа.

Миналата седмица Тютюневият град бе официално вписан в Европейския път на индустриалното наследство (ERIH) като проект част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Work-it-Out ще преобрази площадките на бивши мини за добив на въглища и сребро, металургични цехове, тухларни, текстилни фабрики и пивоварни из цяла Европа, заедно с Тютюневия град, в танцова сцена, за да пресъздаде напредъка на технологиите чрез ритъм и въображение.

Подобни статии

Top