Фоайето на Областната управа става Камерна зала за културни събития

Фоайето на Областна администрация Пловдив ще се превърне в Камерна зала за културни събития и мероприятия на творци от региона.

Идеята на губернатора

Здравко Димитров е да бъде създадено ново пространство, в което да се реализират концерти, изложби и камерни театрални постановки. Пространството е изключително подходящо за провеждане на културна събития и мероприятия.

Стените са декорирани с великолепни мозаечни платна на Вълчан Петров и Димо Кенов, покривът е пирамидална стъклена Оберлихт конструкция, която дарява залата с постоянен достъп на естествена дневна светлина, а точно в средата е разположен уникален шадраван, дело на  скулптора Димчо Павлов, който остана единственото негово произведение, изложено на обществено място.

Всички културни събития в новата Камерна зала, която разполага с много добра естествена акустика, ще се провеждат под егидата на Здравко Димитров.

Официалното откриване

на Камерна зала в Областна администрация ще се състои днес с концерт на именития пловдивски тенор Ивайло Михайлов, който е сред инициаторите на проекта.

Събитието, което ще е с вход свободен, е с начален час 18.00 часа, а програмата е съставена от песните на Пучини. Акомпанимент на роял – Мария Калоферова.

Подобни статии

Top