Фондация "Безгрижно детство" откри Център за работа с деца в неравностойно положение - DC news

Фондация „Безгрижно детство“ откри Център за работа с деца в неравностойно положение

Екипът на фондацията разчита на дарения от бизнеса и се надява да спечели държавно делегирана дейност, за да бъде дейността на центъра напълно безплатна за децата

Център за работа с деца в неравностойно положение откри официано Фондация „Безгрижно детство“ в Пловдив. Центърът се намира на бул. „Марица Юг“ под Пешеходния мост и разполага с висококвалифицирани експерти и възможности за работа с деца от аутистичния спектър, както и други заболявания.

С водосвет, отслужен от трима свещеници, бе открит новият център. Церемонията събра много гости, които бяха посрещнати от представителите на фондацията – Нели и Стефан Петкови и екипа на неправителствената организация.

Екипът на центъра включва дипломирани кинезитерапевт, психолог и логопед, със сериозен стаж в тази област, а също и социален работник. Идеята е децата да имат достъп до арттерапия, канистерапия (с кучета), хипотерапия (с коне) и музикотерапия, а за в бъдеще и апитерапия.

„Целта е да помагаме и да спечелим държавно делегирана дейност, за да бъде всичко това безплатно за децата. В момента разчитаме на дарения от корпорации, които вместо да дадат 10% от данъците си на държавата, могат да ги дадат на нас под формата на дарение, за да ги разходваме за помощ на децата. Искаме бизнесът да осъзнае, че това не са пари на вятъра, а пари, които ще отидат в помощ на децата“, разказа пред DCNEWS фитнес инструкторът и хореограф Марио Посталов, който е част от екипа на фондацията.

1 2

Подобни статии

Top