Фондация “Пловдив 2019” обявява нова покана за финансиране на проекти

Да осигурят продължението и устойчивостта на ЕСК през 2020-2021

С тази покана ще се разпредели цялата сума от 3 милиона лева от наградата “Мелина Меркури”, която беше връчена на Пловдив през 2018 г. за успешната реализация на мащабния проект.

Наследството е основен приоритет на всеки град Европейска столица на културата. По тази причина бюджетът на наградата беше специално запазен, за да обезпечи развитието и надграждането на културно съдържание в Пловдив след ключовата година.

Условията по отворената покана “Наследство” предвиждат 3 прага на финансиране на проекти – до 450 000 лева на година, до 70 000 лева на година и до 10 000 лева на година.

Големи и малки организации от България и чужбина ще могат да кандидатстват със своите предложения, като от тях задължително ще се очаква и съответното самоучастие.

Кандидатите имат право да кандидатстват и само за една от двете години със съответно издание на фестивали, ежегодни или еднократни събития.

След проведени в последните три години над 20 отворени покани, по които кандидатстваха над 1600 проекта и бяха одобрени над 450, “Пловдив 2019” запазва основните критерии за качество на съдържанието, достъпност и привличане на публики, стратегия за разгласа, иновативни подходи, адекватност на бюджетите, като този път акцентира специално на устойчивостта и на възможността на организациите с натрупания досега опит да осигурят съществуването на събитията и след етапа на публично финансиране.

Поканата е отворена до 30 ноември 2019 г., а одобрените проекти ще сключват договори в самото начало на 2020 година.

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top