Фондация зарадва с празнични подаръци 100 деца от „Тракия”

Подаръците са от семейства от Западна Европа

100 деца от семейства в затруднено положение от район „Тракия” ще получат подаръци в навечерието на Коледно-Новогодишните празници. Дарението, осигурено от благотворителна асоциация  „АДРА – България”, бе доставено днес в сградата на кметството от доброволеца в организацията Петър Кузев.

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров подчерта, че инициативата се осъществява за поредна година и благодарение на нея сто деца на възраст от 3 до 17 години ще бъдат зарадвани за празниците.

Подаръчните пакети са подготвени от семейства от страни от Западна Европа по проект „Деца помагат на деца“, партньор, по който е хуманитарната организация.  Те съдържат лакомства, играчки, ученически пособия и други предмети, съобразени с възрастта и пола на получателите.

Район „Тракия” и „АДРА” си партнират успешно и в други благотворителни каузи. В началото на юни  фондацията се включи кампанията, инициирана от кмета Костадин Димитров под надслов  „Пакет с грижа”.  85 семейства получиха хранителни продукти по международен проект, насочен към преодоляване на последствията от пандемията с коронавируса.

Подобни статии

Top